Home Blog Nieuws Wetenschap zegt dat kinderen gelovig worden geboren

Wetenschap zegt dat kinderen gelovig worden geboren

Wetenschap zegt: kinderen worden gelovig geboren

Lees dit fascinerende artikel van Dr. Barrett, een niet-Moslim wetenschapper, en denk eens na over wat de Islam over dit onderwerp te zeggen heeft (de Hadieth wordt aan het einde vermeld). “Kinderen worden geboren als gelovigen in God,” aldus de geleerde. Kinderen zijn ”geboren gelovigen” en verwerven niet enkel religieuze overtuigingen door indoctrinatie, aldus een academicus.

Dr. Barrett: “Als we een handvol (kinderen) op een eiland dropten, en als ze zichzelf groot zouden brengen, dan denk ik dat ze in God zouden geloven.”

Dr. Justin Barrett, een senior onderzoeker bij het Centre for Anthropology and Mind (Centrum voor Antropologie en Geest) aan de Universiteit van Oxford, beweert dat jonge mensen een aangeboren aanleg hebben om te geloven in een hoger wezen, omdat ze ervan uitgaan dat alles werd geschapen met een bedoeling.

Hij zegt dat jonge kinderen geloven, zelfs wanneer ze het niet hebben geleerd van familie of op school, en hij voert aan dat ze zelfs zouden gaan geloven in God als ze op een verlaten eiland zouden opgroeien.

“Het merendeel van het wetenschappelijk bewijs tijdens de laatste 10 jaar heeft aangetoond dat er heel wat meer lijkt te zijn ingebouwd in de natuurlijke ontwikkeling van de geest van kinderen dan we ooit hebben gedacht. Inclusief de aanleg om de natuurlijke wereld te zien als ontworpen en betekenisvol, en om aan te voelen dat er een of ander intelligent wezen achter dat doel staat,” vertelde hij in het programma Today van BBC Radio 4. “Als we een handvol (kinderen) op een eiland dropten, en als ze zichzelf groot zouden brengen, dan denk ik dat ze in God zouden geloven.”

Tijdens een lezing kort na het verschijnen van dit artikel, heeft Dr. Barret aan het Faraday Instituut van de Universiteit van Cambridge psychologische experimenten bij kinderen aangehaald, die volgens hem aantonen dat ze instinctief geloven dat bijna alles werd ontworpen met een specifiek doel. In een van die studies antwoordden zes- en zevenjarigen op de vraag waarom de eerste vogel bestond: “om mooie muziek te maken” en “omdat hij de wereld mooier maakt”.

Een ander experiment, met baby’s van twaalf maand, gaf aan dat ze verrast waren door een filmpje waarin het leek alsof een rollende bal een nette blokkenstapel vormde uit een wanordelijke hoop.

Dr. Barrett zei dat er bewijzen zijn dat kinderen op de leeftijd van vier begrijpen dat, ook al zijn sommige voorwerpen gemaakt door mensen, de natuurlijke wereld anders is.

Hij voegde er aan toe dat dit betekent dat kinderen meer geneigd zijn in creationisme te geloven dan in evolutie, ondanks wat hun ouders of leerkrachten hen hebben verteld.

Dr. Barrett beweerde dat antropologen hebben ontdekt dat in sommige culturen de kinderen in God geloven, ook wanneer ze geen religieus onderricht hadden gekregen.

“De geesten van kinderen die zich normaal en op natuurlijke wijze ontwikkelen, maken hen vatbaar voor het geloof in de goddelijke schepping en in intelligent ontwerp. Daarentegen is evolutie onnatuurlijk, relatief moeilijk te geloven voor de menselijke geest.”

De Profeet Muhammad (vrede en zegeningen zijn met hem) heeft gezegd:

“Elk kind wordt geboren op de fitrah (natuurlijke aanleg) van de Islam (onderwerping aan God, in vrede) en het zijn hun ouders die hen opvoeden tot Jood, Christen of Vuuraanbidders.”

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Time management – 7 tips van de Islam

Het leven is niets meer dan een korte tussenhalte op onze reis naar het Hiernamaals. Wacht…