Home Basiskennis Islam De geneugten van het Paradijs (Jennah)

De geneugten van het Paradijs (Jennah)

0
De geneugten van het Paradijs

“Jennah” wordt in de Islam ook wel het Paradijs of de Tuin genoemd. De Koran beschrijft het als eeuwig leven na de dood, vol vrede en geluk, waar de gelovige en rechtschapen mensen hun beloning ontvangen.

De Koran zegt dat de rechtschapenen er rust zullen vinden in de nabijheid van God, in “tuinen waar onderdoor rivieren stromen”. Het woord “Jennah” stamt van een Arabisch woord dat betekent “iets bedekken of verbergen”. De hemel is dus een plek die voor ons verborgen is. Jennah is onzichtbaar, de uiteindelijke bestemming in het hiernamaals voor moslims.

Jennah zoals de Koran het beschrijft

De Koran beschrijft Jennah als

“… een goede terugkeer – de eeuwige Tuinen wiens deuren voor hen geopend zijn.” [Edele Koran 38:49-50]

De mensen die Jennah mogen binnentreden

“… zullen zeggen: ‘Alle lofprijzingen en dank zijn voor Allah, Die van ons (alle) droefheid verwijderd heeft. Waarlijk, onze Heer is zeker Vergevingsgezind, Meest Waarderend, Hij Die ons door Zijn genade deze verblijfplaats heeft toegewezen, waarin ons geen last, noch vermoeienis raakt’.” [Edele Koran 35:34-35]

De Koran zegt dat er in Jennah

“… rivieren zijn met water waarvan de smaak en de geur nooit/nimmer verandert; rivieren van melk waarvan de smaak niet verandert; rivieren van wijn, heerlijk voor degenen die het drinken; en rivieren van zuivere honing, waarin voor hen allerlei soorten fruit zijn en de vergiffenis van hun Heer.” [Edele Koran 47:15]

De geneugten van Jennah

In Jennah loop je niet het risico te worden gekwetst. Er is geen lijden of vermoeidheid, en geen enkele moslim krijgt ooit de vraag er te vertrekken.

In het paradijs dragen de moslims volgens de Koran goud, parels, diamanten en gewaden van de zuiverste zijde terwijl ze rusten op verhoogde tronen. Er is geen pijn in Jennah, geen leed of dood. Er heerst enkel vreugde, geluk en genot.

Het is dus deze tuin van het paradijs, met bomen zonder doornen, met stapels bloemen en vruchten, waar constant helder en koel water stroomt en waar de partners grote, mooie, stralende ogen hebben, die Allah belooft aan de rechtgeleiden.

Je hoort geen gekibbel of dronkenmanspraat in Jennah. Er zijn vier rivieren: Saihan, Djaihan, Foerat en Niel. Er bevinden zich grote bergen van muskus en valleien die bestaan uit parels en robijnen.

De beste manier om Jennah te bereiken

Om Jennah binnen te gaan door één van zijn acht deuren moet je geloven in de Ene ware God (Allah), zonder deelgenoten. Moslims moeten goede daden verrichten, eerlijk zijn, kennis opdoen, de Barmhartige vrezen, dagelijks naar de moskee gaan, niet arrogant zijn en vrij zijn van onrechtmatig verkregen oorlogsbuit en van schulden, oprecht de oproep tot het gebed herhalen, een moskee bouwen, berouw tonen en rechtschapen kinderen opvoeden.

Van iedereen wiens laatste woorden “Laa illaaha illa Allah” zijn, wordt gezegd dat ze Jennah zullen binnengaan. Maar je kan pas echt Jennah bereiken door de genade van Gods oordeel.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Time management – 7 tips van de Islam

Het leven is niets meer dan een korte tussenhalte op onze reis naar het Hiernamaals. Wacht…