Home Basiskennis Koran 7 redenen om de Edele Koran te lezen

7 redenen om de Edele Koran te lezen

Koran lezen

Intiem

De Koran daagt je uit om hem te weerleggen. Hoe?

Hij stelt dat geen mens een boek zoals dit Boek kan schrijven, zelfs niet als ze allemaal samenwerken en de hulp van geesten vragen.

De Koran heeft dit veertienhonderd jaar geleden gezegd en nog steeds is niemand erin geslaagd om hem te weerleggen.

Miljarden boeken werden intussen geschreven, maar geen ervan was vergelijkbaar met de Koran.

Onschendbaar

Het is de enige Heilige Schrift die zolang in omloop is geweest en toch even zuiver bleef als in het begin. De Koran bleef intact. Er is niets aan toegevoegd, niets aan gewijzigd en er is ook nooit iets uit verwijderd sinds hij 1400 jaar geleden volledig werd geopenbaard.

Onovertrefbaar

De Koran is Gods allerlaatste Openbaring aan de mensheid.

God heeft de Torah aan Mozes geopenbaard, de Psalmen aan David, het Evangelie aan Jezus en tenslotte de Koran aan Muhammad – vrede zij met hen allen.

Er komt geen ander boek meer van God dat deze laatste Openbaring kan overtreffen.

Onbetwistbaar

De Koran doorstaat de tand des tijds en nauwkeurig onderzoek. Niemand kan de waarheid van dit Boek tegenspreken.

Het spreekt over het verleden en blijkt gelijk te hebben. Het spreekt in profetieën over de toekomst en krijgt gelijk. Het vermeldt details van natuurlijke fenomenen die, destijds nog onbekend waren maar waarvan latere wetenschappelijke ontdekkingen hebben bevestigd dat de Koran al die tijd gelijk had.

Elk ander boek moet worden nagekeken om het af te stemmen op de hedendaagse kennis. Alleen de Koran is nooit door moderne ontdekkingen tegengesproken.

Je gids voor dit leven en het volgende

De Koran is de beste gids om structuur in je leven aan te brengen.

Geen enkel ander boek biedt een dergelijk systeem aan, dat alle aspecten van het leven en het streven van de mens omvat. De Koran wijst ook de weg naar eeuwigdurend geluk in het leven na de dood. Hij is je wegenkaart, je wegwijzer naar het Paradijs.

Het geschenk van Gods Leiding

God laat je niet in de steek. Jij bent geschapen met een doel. God vertelt je waarom Hij je heeft gemaakt, wat Hij van je verwacht en wat Hij voor jou in petto heeft.

Wanneer je een machine anders bedient dan wat de handleiding zegt, maak je die machine kapot. Hoe zit het dan met jou? Heb je een handleiding voor jezelf? De Koran toont hoe je succes bereikt, om te vermijden dat je faalt.

De Koran is een helende genade van God. Hij stelt de ziel tevreden en zuivert het hart. Hij verwijdert twijfel en biedt rust.

Gods visitekaartje om Hem te contacteren

Mensen zijn sociale wezens. We houden ervan te communiceren met andere intelligente wezens. De Koran zegt ons hoe we kunnen communiceren met de bron van alle intelligentie en de oorsprong van alle levende wezens, de Ene en Unieke God. De Koran zegt ons wie God is, met welke naam we God aanspreken en hoe we met Hem kunnen communiceren.

ZIJN DEZE ZEVEN REDENEN NIET VOLDOENDE OM DE KORAN TE LEZEN?

Dank aan Allah, de Heer van alle werelden!

Door Shabir Ali

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Time management – 7 tips van de Islam

Het leven is niets meer dan een korte tussenhalte op onze reis naar het Hiernamaals. Wacht…