Home Basiskennis Islam Hoe bekeer je je tot de Islam en word je Moslim? Live ondersteuning inbegrepen!

Hoe bekeer je je tot de Islam en word je Moslim? Live ondersteuning inbegrepen!

Hoe-bekeer-je-je-tot-de-Islam-en-word-je-Moslim

Bevalt het je, wat je over de Islam hebt geleerd? Je hebt ingezien dat niemand anders dan Allah je aanbidding waard is en dat je Hem alleen moet aanbidden, zonder deelgenoten en je begrijpt dat Allah ons niet in het ongewisse laat over hoe we ons leven moeten leiden. Wel, dan is dit artikel speciaal voor jou geschreven. Het is niet toevallig dat je bij dit artikel uitkomt, maar het is je Schepper, Allah, die je hierheen heeft geleid.

Je hebt in je gebed om leiding gevraagd en daarom verhoort Allah dat gebed en ben je nu insha’Allah (als God het wil) klaar om Moslim te worden. Nu, hoe gaat dat in zijn werk? Het is eigenlijk heel eenvoudig. Er is geen sprake van een doopsel, bizarre rituelen of andere speciale ceremoniën.

Om Moslim te worden moet je alleen maar je geloof in de Islam uitspreken. Meer niet! Is dat niet simpel? Dit geloofsgetuigenis heet de Shahada en is de eerste pijler van de Islam. Alle geloofspunten van de Islam liggen vervat in de twee verklaringen waaruit de Shahada is opgebouwd.

ASH-HADOE AN LAA ILAAHA ILLAL-LAH, WA ASH-HADOE ANNA MUHAMMADAN ABDOEHOE WA RASOELOEH

 

Vertaald betekenen deze Arabische woorden: “Ik getuig dat niemand aanbidding waardig is behalve Allah en ik getuig dat Muhammad Zijn dienaar en Boodschapper is.”

Wanneer je “Laa ilaaha illa-lah” zegt, zeg je letterlijk dat er geen andere god dan Allah is. Maar het woord voor God in het Arabisch is “Ilah (ielaah).” Dat betekent iets dat kan worden aanbeden of vereerd. Dus eigenlijk zeg je dat niemand je aanbidding of verering verdient, tenzij de éne die dat wel is: Allah, God, de Schepper van de hemelen en de aarde.

Wanneer je dan zegt “Muhammadun abdoehoe wa rasoeloeh” verklaar je twee punten: dat Muhammad (vrede en zegeningen zijn met hem) de slaaf, de dienaar, de vereerder van Allah is en dat hij zijn Boodschapper is.

Waarom is dit zo belangrijk? In het verleden werden sommige van Allah’s profeten ten onrechte vergoddelijkt, ze werden samen met Allah of zelfs in plaats van Allah aanbeden. Deze verklaring bevestigt dus dat aanbidding enkel toebehoort aan Allah. Door daarna te getuigen dat Muhammad ﷺ de Boodschapper van Allah is, aanvaard je de Boodschap die hij heeft ontvangen, de Koran, alles wat hij heeft onderwezen en de manier waarop hij een voorbeeld voor ons was. Je bekering tot de Islam betekent ook dat je de geloofspunten erkent, de zaken waarin elke Moslim moet geloven:

 • Allah: God alleen verdient al onze aanbidding zonder deelgenoten.
 • De Engelen: Zij zijn schepselen van God – in voortdurende gehoorzaamheid aan Hem.
 • De Openbaringen: De handleidingen die de Almachtige God aan Zijn Boodschappers heeft geopenbaard om de mensen te helpen een spiritueel hoogstaand leven te leiden.
 • De Boodschappers: Van Adam over Noach Mozes en Jezus tot de allerlaatste Boodschapper Muhammad ﷺ. Zij brachten allen dezelfde Boodschap: “Aanbid alleen de ene God.”
 • De Dag des Oordeels: De laatste dag waarop elke mens verantwoording zal moeten afleggen voor zijn daden.
 • Voorbestemming: De erkenning dat God weet wat er in het verleden is gebeurd en wat de toekomst brengt en dat Hij alles bepaalt wat er in ons leven gebeurt.

Je aanvaardt ook de vijf pijlers van de Islam, de handelingen van een Moslim. Het gaat om:

 • Shahada: het geloofsgetuigenis.
 • Salaah: de vijf dagelijkse gebeden.
 • Zakaah: jaarlijkse aalmoes.
 • Sawm: vasten tijdens de maand Ramadan.
 • Hajj: de bedevaart naar Mekka die elke Moslim één keer in zijn leven moet verrichten als hij daar fysiek en financieel toe in staat is.

Nu je ten volle begrijpt wat het betekent om Moslim te worden, ben je klaar voor je Shahada.

Misschien vind je niet meteen Moslims in je directe omgeving en ken je de lokale moskee nog niet.

Dan begeleiden wij je graag bij je stappen in je bekering tot de Islam. Je bent hartelijk welkom bij onze Live Chat operators. Klik hier om te zien of er iemand beschikbaar is voor een Live Chat.

Je kan ook een afspraak maken, zodat we je kunnen bellen. We nemen graag telefonisch contact met je op om je in je bekeringsproces bij te staan. Contacteer ons met je telefoonnummer, je woonplaats en het beste tijdstip om je te bellen.

Zou het niet fantastisch zijn als Allah elke zonde die je ooit in je leven hebt begaan zou uitwissen in ruil voor een oprechte Shahada? Welnu, Allah doet nog beter dan dat. Niet alleen wist Hij alle zonden uit die je ooit hebt begaan, Hij neemt ze weg, verandert ze in goede daden en hun beloningen en geeft ze je zo terug. Je begint je nieuwe leven dus niet alleen zonder zonden, maar met een enorme voorsprong op alle anderen dankzij de vele beloningen waarmee Hij je zonet heeft gezegend. Is dat geen pracht-deal? Maar er is nog meer…

Wil je weten wat de laatste persoon die in het Paradijs geraakt krijgt? Voor ik je dat vertel, wil ik je eerst uitleggen wie hij is. De laatste persoon die wordt toegelaten in het Paradijs is iemand die tijdens zijn leven niets goed heeft gedaan, behalve dat hij zijn geloof in de Islam heeft uitgesproken (de Shahada). Daarom werd hij eerst naar de Hel gestuurd, om te boeten voor de zonden waarvoor hij geen berouw had getoond. Wat zou dan een eerlijke beloning voor die persoon zijn? Zou hij blij zijn met een woning in het Paradijs? Of met een stad, zou dat hem blij maken? Een eigen staat? Een land? De hele aarde misschien? Daarmee is toch wel de grootste gulzigaard onder ons tevreden, niet?

Nu, Allah belooft dat de laatste die het Paradijs haalt 10 keer de aarde krijgt, met alles erop en eraan, en dat alleen maar vanwege zijn oprecht geloofsgetuigenis.

Eens je je Shahada hebt uitgesproken, ben je officieel Moslim. Al je vroegere zonden zijn niet alleen vergeven maar ook nog eens omgezet in beloningen. Je bent zo vrij van zonden als een pasgeboren kind. Omdat je nu zo puur en zuiver bent, is dit het ideale moment voor jou om veel Du’a te verrichten (persoonlijke smeekbeden), waarin je Allah kan vragen om je op je verdere tocht bij te staan en jou en je familie te leiden.

Het is een enorme zegen van Allah dat Hij je heeft geleid naar deze levenswijze die Hij voor jou heeft geschapen. Hij heeft jou uit miljoenen anderen gekozen om dichter bij Hem te komen en om een leven te leiden dat Hij graag heeft. De eerste dagen zal je allicht wat overdonderd zijn. Daarom raden we je ten zeerste aan om een kijkje te nemen op NewMuslimAcademy.org. Je kan je er gratis registreren. New Muslim Academy werd speciaal voor nieuwe Moslims zoals jij ontworpen, om je stap voor stap bij te staan en het je gemakkelijk te maken.

Heb je je Shahada nog niet uitgesproken, dan roepen we je op om de Islam eens ernstig onder de loupe te nemen en ons in de nabije toekomst vaker te bezoeken. Zo kan je de laatste hindernissen uit de weg ruimen en tot de Islam toetreden. Het is per slot van rekening niet zonder reden dat je hier bent vandaag, dat je dit leest. De uitnodiging blijft onbeperkt geldig!

Heb je vragen, of wil je je tot de Islam bekeren, chat dan live met een van onze specialisten. Klik hier om de chat te beginnen.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Time management – 7 tips van de Islam

Het leven is niets meer dan een korte tussenhalte op onze reis naar het Hiernamaals. Wacht…