Home Blog Nieuws Moslim vergeeft de moordenaar van zijn zoon

Moslim vergeeft de moordenaar van zijn zoon

Moslim vergeeft moordenaar

Moslim vader vergeeft de moordenaar van zijn zoon en omarmt hem dan voor de rechtbank

“Vergiffenis is het grootste geschenk – of liefdadigheid – in de Islam. Ik moet mezelf helemaal leegmaken om iemand (de moordenaar) vergiffenis te schenken die onze familie onrecht heeft aangedaan,” zei Dr. Sombat Jitmoud terwijl hij poogde zijn tranen te onderdrukken nadat hij de massa toeschouwers had toegesproken. De rechtszaal was vol op 7 november, in afwachting van de uitspraak over een brutale steekpartij die tot de dood van zijn zoon, de 22-jarige Salahuddin Jitmoud, had geleid. Trey Relford werd voor zijn aandeel in de moord veroordeeld tot 31 jaar gevangenis in Lexington Kentucky, in de Verenigde Staten. Van de drie betrokkenen werd alleen Retford door de onderzoeksjury aangeklaagd voor de moord.

Moslim vergeeft moordenaarDr. Jitmoud ging door op de moeilijke morele weg toen hij woorden van sympathie uitte aan het adres van Trey Redfords lijdende ouders, en woorden van aanmoediging om het voortaan beter te doen. “Ik heb echt medelijden met je ouders. Ze hebben je opgevoed en willen dat je succesvol bent in je leven. Jouw slagen is hun slagen. Jouw geluk is hun geluk,” zei hij om Relford aan te moedigen zijn leven te veranderen. “Bij God staat de deur naar vergiffenis open. Wend je dus tot Hem. Je begint aan een nieuw hoofdstuk van je leven,” zei Dr. Jitmoud nadat hij de Duivel de schuld had gegeven voor het misleiden van Retford om deze misdaad te begaan. De jonge Retford keek vol ongeloof toe hoe hij vergiffenis kreeg in naam van het slachtoffer en zijn moeder die twee jaar eerder was gestorven.

Relford, die aan een drugsverslaving lijdt, maakte volgens zijn moeder deel uit van een groepje van drie dat Salahuddin aanviel terwijl hij zijn laatste pizza leverde in de nacht van 19 april 2015. Salahuddin werd dood aangetroffen in een overdekte doorgang van een appartementencomplex. Relfords ontkent Dr. Jitmouds zoon te hebben gedood, maar geeft toe de overval te hebben gepland.

Dr. Jitmoud, die zijn hele carrière directeur van verschillende Islamitische scholen in de hele county was, en een betraande Redford schudden elkaar de hand en omarmden elkaar nadien, tegen een achtergrond van duidelijk hoorbare snikken in de zaal, zelfs van de rechter zelf. Zijn onzelfzuchtige daad raakte de harten van iedereen die toekeek. “Ik kan niet echt veel zeggen. Ik heb spijt van wat er die dag is gebeurd. Ik kan niets doen om u dat terug te geven,” zei Relford terwijl hij zijn hoofd liet zakken en naar zijn plaats terugkeerde.

Het moet zijn verlangen naar wat Allah behaagt en naar de Liefde van Allah zijn geweest dat Dr. Jitmoud ertoe heeft aangezet zijn vergevende hand uit te strekken naar de jonge man die zijn leven heeft veranderd. Allah verklaart in de Edele Koran:

“(Zij zijn het) die uitgeven in voorspoed en in tegenspoed, en die de woede inhouden en vergevers van de mensen zijn. En Allah houdt van de weldoeners.” [Edele Koran 3:134]

Bovendien heeft Profeet Muhammad (vrede en zegeningen zijn met hem) onderricht:

“Niemand schenkt vergiffenis zonder dat Allah zijn eer verheft.” [Sahieh Muslim]

De eer van Dr. Jitmoud werd inderdaad verheven op de dag dat het oordeel werd voorgelezen en hij dit Islamitische principe in de praktijk bracht. Het was heel zeker een eervol moment voor alle moslims toen het ware gezicht van de Islam, als een zachtaardige en liefdevolle godsdienst, aan het licht werd gebracht door wat deze treurende weduwnaar heeft gedaan, namelijk de moordenaar van zijn zoon te vergeven. Hij zocht zijn weg door deze gruwelijke tragedie, de dood van een jonge zoon die pas aan het begin van zijn leven stond.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Time management – 7 tips van de Islam

Het leven is niets meer dan een korte tussenhalte op onze reis naar het Hiernamaals. Wacht…