Home Blog Nieuws Winterhulp van Moslims aan buren wordt bron van inspiratie

Winterhulp van Moslims aan buren wordt bron van inspiratie

Sabeel Ahmed buren

In plaats van zich tijdens een extreem koude winterperiode dicht bij de kachel in dekens te hullen, deed Sabeel Ahmed net het tegenovergestelde. De moslim uit Chicago besliste het weer te trotseren en aan te bieden om zijn buren te helpen.

Hij haalde zijn inspiratie bij de uitspraak van Profeet Muhammad (vrede en zegeningen zijn met hem):

“Hij is geen gelovige, degene die eet tot hij verzadigd is terwijl zijn buur naast hem honger lijdt.” (Bukhari)

Ahmed gezinDe heer Sabeel en zijn vrouw Asma deelden in de buurt 40 handgeschreven brieven uit met de boodschap:

“Mijn gezin en ik zijn beschikbaar als u hulp nodig heeft om boodschappen of medicijnen te halen, of om sneeuw te ruimen.

De brief bevatte ook een uitnodiging om bij het 5-hoofdige gezin langs te komen voor “warme thee en samosa (hartige snack).” Bovendien bood de brief onvoorwaardelijke hulp aan. Sabeels dochter Zainab maakte een videoboodschap van hun aanbod om te helpen en verspreidde die op Youtube.

Drie buren reageerden op de brief. Een vrouw had boodschappen nodig. Mijnheer Sabeel en zijn vrouw haalden ze en schonken ze haar. Een andere vrouw vroeg om sneeuw te ruimen en dus deden hij en zijn zoon dat met plezier. De andere buur vroeg financiële hulp en ook daarvoor werd gezorgd.

Als uitvoerend directeur van de organisatie Gain Peace (Verwerf Vrede) is Sabeel Ahmed vertrouwd met de misvattingen die veel mensen hebben over de Islam en moslims. Hij hoopt door zijn daden en woorden zijn buren te leren over de vrede, het medeleven en de vrijgevigheid waartoe de Islam al zijn volgelingen oproept.

“Het hoort bij de Islam om je buren te helpen,” aldus Sabeel.

“We hebben zoveel gemeen als mensen, als Amerikanen en als gelovigen. Hopelijk konden we het ijs breken en zullen er nog meer banden worden gesmeed… en hopelijk zullen andere buren het verderzetten, als een domino-effect.”

De impact van het initiatief van de heer Sabeel was hartverwarmend. Sinds het nieuws van zijn gulheid tegenover zijn buren bekend raakte is de respons erop enorm geweest. Zijn kinderen werden verrast door de aandacht van de nationale media. Verschillende buren lieten hem per e-mail weten dat zij hetzelfde wilden doen voor hun buurt. Andere moslims lieten weten dat hij hen had geïnspireerd en dat ze van plan waren om op hun beurt hun buurt te helpen. De heer Sabeel, zijn gezin en andere moslimfamilies sloegen de handen in elkaar en maakten “Blessing Bags” (zegeningen-tassen) met enkele basisbehoeften voor de plaatselijke daklozen.

De heer Sabeel moedigt alle moslims aan om zich meer actief in te laten met hun buren. Zo kunnen ze een positieve verandering teweeg brengen in het beeld dat hun omgeving heeft van de Islam en de moslims in de samenleving.

“We moeten ervoor zorgen dat niet-moslims op de hoogte zijn van de positieve daden van moslims, opdat ze hun hart kunnen openen voor de Islam.”

Sabeel Ahmed raadt alle niet-moslims aan om de Islam niet te be/veroordelen aan de hand van het gedrag van enkele misleide mensen of op basis van het beeld dat de media ervan schetsen. Lees de Koran, bestudeer het leven van Profeet Muhammad ﷺ, leg contact met je moslimburen of ga eens op bezoek in de plaatselijke moskee. “Dan zal je merken dat de Islam staat voor rechtvaardigheid, verbondenheid en goedheid.”

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Time management – 7 tips van de Islam

Het leven is niets meer dan een korte tussenhalte op onze reis naar het Hiernamaals. Wacht…