Home Blog Artikelen De enige manier om racisme te bestrijden is tolerantie

De enige manier om racisme te bestrijden is tolerantie

Dakloze

Een dakloze man maakt een racistische opmerking tegenover een moslim. De man reageert door voor hem een baan en een huis te vinden.

Aminur Chowdhury uit Bradford, in Engeland, kreeg een racistische belediging naar zijn hoofd van de dakloze Ben Gallon. In plaats van de beledigingen terug te kaatsen, besloot Aminur met hem het gesprek aan te gaan en nodigde hij hem uit om iets te gaan drinken.

Aminur zegt:

Aanvankelijk keerde ik de andere wang toe, maar toen vroeg ik Ben uit te leggen waarom hij dat tegen mij gezegd had. Ik stopte en maakte een praatje met hem van ongeveer 15 minuten.

Na met Ben te hebben gesproken, zei Aminur dat hij hem kon helpen om een baan te vinden en ze wisselden contactgegevens uit. Aanvankelijk dacht Ben dat hij alleen maar vriendelijk was over het baanaanbod, maar de volgende dag kreeg hij een telefoontje van Aminur in verband met een sollicitatiegesprek in de zaak van zijn vriend.

De volgende dag belde hij mij op en zei: Ik kom je ophalen, Ben. Ik heb een sollicitatiegesprek voor jou. Dezelfde dag kwam hij mij ophalen, reed me naar de plek aan de Kanaalweg en tien minuten later kreeg ik een baan aangeboden.

Aminur liet het hier niet bij. Hij hielp hem ook om in Bradford een huurappartement te vinden. Ben, die nu spijt heeft van zijn daden zegt:

Ik had geen enkel excuus om die woorden te gebruiken. Petje af voor hem dat hij mij heeft vergeven. Ik heb er spijt van.
Ik heb mijn lesje geleerd. Wat ik gezegd heb, past helemaal niet bij mij zoals ik normaal ben. Ik ben geen racist.
Het gaat nu beter met mij. Ik ben aan het werk en het is fantastisch.

Aminur vertelt wat hem bewoog om te reageren zoals hij deed:

Ik was het slachtoffer van een racistische belediging, maar een geweldige manier om racisme te overwinnen is om tolerantie te tonen. Ik realiseer me dat ik de wereld niet in orde kan maken, maar ik kan proberen om mensen iets bij te brengen.
Dit is een geweldige manier om Aziatische mensen in heel Bradford te leren hoe ze kunnen reageren op racisme. Hoe meer liefde je toont, des te meer zij je zullen mogen.

Enkele van de meest racistisch gemotiveerde rellen vonden in 2001 plaats in Bradford, tussen de groeiende Brits-Aziatische gemeenschappen en de blanke meerderheid van de stad. Driehonderd politieagenten raakten gewonden en 297 personen werden gearresteerd. Beide mannen hopen nu dat dit positieve verhaal ertoe zal bijdragen dat de relatie tussen mensen van verschillende rassen en religies in de gemeenschap verbetert.

Dit verhaal is inderdaad een belangrijke les voor ons allen en benadrukt de beste manier om de harten van de mensen te winnen: een goed karakter. Ook de Profeet Mohammed (vrede en zegeningen zijn met hem) overtuigde de mensen met zijn goede karakter en waardoor veel mensen zich bekeerden tot de Islam.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Time management – 7 tips van de Islam

Het leven is niets meer dan een korte tussenhalte op onze reis naar het Hiernamaals. Wacht…